Today GK Questions 08th October 2019 | Get Latest Current Affairs 2019

Get Latest Current Affairs

Today GK Questions 08th October 2019

Hello Job Finders!!! Hope you are preparing for competitive exams. If so then Today GK Questions 08th October 2019 will be helpful for you. General Knowledge Questions plays a crucial role in any kind of competitive exams. Candidates can practice the latest GK Question Quiz from the upcoming sections. Also, you can get the Job updates like State Government Jobs, IT Jobs, Current Affairs, Bank Jobs, Railway Jobs from www.findjobforyou.com

08th October 2019 General Knowledge Quiz | Practice

1. Who has been appointed as the new chairman of the Central Board of Indirect taxes and Customs (CBIC)?

  • John joseph
  • S Ramesh
  • Vanaja N.Sarna
  • Mahender Singh

Answer: S Ramesh

2. The Central Vigilance Commission (CVC) is in news for appointing Sharad Kumar as a new Vigilance Commissioner. As per which committee’s recommendations, the CVC was set up?

  • K.V. Chowdary Committee
  • D. K Santhanam Committee
  • Nittoor SrinivasaRau Committee
  • Tejendra MohanBhasin Committee

Answer: K Santhanam Committee

3. Shri Mansukh Mandaviya inaugurates the first-ever BIMSTEC Ports Conclave in?

  • Chennai  
  • Patna
  • Hyderabad
  • Vishakhapatnam

Answer: Vishakhapatnam

4. Who has been appointed as the acting Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)? 

  • SudhaJain
  • Kirti Kumar
  • Arvind Saxena
  • Omi Agrawal

Answer: Arvind Saxena

5. Pappu Karki, the popular Kumaoni folk singer has passed away. He was native of which state?

  • Assam
  • Jammu&Kashmir
  • Himachal Pradesh
  • Uttarakhand

Answer: Uttarakhand

International Updates 2019 | October Quiz

6. India’s first-ever national police museum will establish in which city?

  • Chennai
  • Nagpur
  • Kolkata
  • Delhi

Answer: Delhi

7. Which state tops in Justice Delivery according to India Justice Report?

  • Patna 
  • Maharashtra
  • TamilNadu
  • West Bengal 

Answer: Maharashtra

8. Shantaram Laxman Naik, who passed away recently, was the former Congress chief of which state?

  • Maharashtra
  • Goa
  • Bihar
  • Karnataka

Answer: Bihar

9. Which of the following personalities is considered to be the originator of Sankhya philosophy?

  • Kapil Muni
  • Adi Shankaracharya
  • Bharat Muni
  • Agastya Rishi

Answer: Kapil Muni

10. Which of the following personalities from India is the only winner of Special Oscar in the history of Indian Cinema so far?

  • Satyajit Ray
  • Mira Nair
  • Mrinal Sen
  • Shyam Bengal

Answer: Satyajit Ray

Latest GK Questions for October 2019

11. Who is to be appointed as the MD & CEO of IndusInd Bank?

  • Romesh Sobti 
  • Sumant Kathpalia  
  • Shyam Srinivasan
  • Padmaja Chunduru

Answer: Sumant Kathpalia

12. With which Bank did Government e-Marketplace (GeM) sign MoU for payment-related services?

  • Indian Bank 
  • Dena Bank  
  • Canara Bank 
  • A and C

Answer: A and C

13. When was the Army Aviation Corps (AAC), the arm of the Indian Army, formed?

  • 1975 
  • 1992
  • 1980  
  • 1986 

Answer: 1986

14. Who assumed charge as Secretary of the Ministry of Power?

  • Raj Kumar Singh 
  • Kiran Babu
  • Sanjeev Nandan Sahai 
  • Subhash Chandra Garg  

Answer: Sanjeev Nandan Sahai

15. Where was the seventh Meeting of the Economic and Financial Partnership held?

  • Hyderabad 
  • California
  • New Delhi 
  • New York  

Answer: New Delhi

charan teja

charan teja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *